Weimar

Cultuur- en universiteitsstad Weimar is goed voor twee Unesco cultureel werelderfgoed vermeldingen. Dit is de stad van de Duitse romantiek, van de dichters Goethe en Schiller, de componist Listz. Niet minder dan dertig musea van het Goethe nationaalmuseum in het woonhuis van Goethe tot het bijenmuseum. In de Herder kirche, waar twee van Bach's kinderen gedoopt werden, vindt u het beroemde altaarstuk van Cranach de Oudere die ook in Weimar leefde. Bezoek de exposities in de woonhuizen van Schiller en Listz. Vergeet vooral niet het Bauhaus museum en de Bauhaus universiteit te bezoeken.

Ook andere kunstenaars zoals Coudray, Nietzsche, Van de Velde en Feininger leefden en werkten hier en gaven de stad haar unieke uitstraling. Net als vroeger trekt ook nu nog de kunstwereld naar Weimar om hier in het spoor van hun voorouders nieuwe dingen te bedenken en creëren.

Anna Amalia Bibliotheek

Deze beroemde bibliotheek met vele uniek historische stukken – o.a. manuscripten van Goethe. Hier brak brand uit in 2004. Na langdurige restauratie van het gebouw en de inventaris wordt er slechts een beperkt aantal bezoekers per dag binnen gelaten. Wilt u dit zien ga dan om 9 uur ’s ochtends een kaartje (proberen) te kopen.

Buchenwald

Op circa 10 km van de stad Weimar ligt het voormalige concentratiekamp Buchenwald, dat u kunt bezichtigen. Er worden rondleidingen gegeven.

 

Fietsroutes

Thüringer Stedenband Fietsroute

Ilmtal Radweg

 

Tourist Informatie

Markt 10, 99423 Weimar,+49 03643 7450

 

Verkeer en vervoer

A4 Eisenach - Dresden.
Spoorlijnen richting Erfurt, Eisenach, Leipzig en Dresden

 

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven