Floh-Seligenthal

Floh-Seligenthal ligt in het noorden van het district Schmalkalden-Meiningen op de zuidwesthelling van het Thüringer Woud, direct aan de Rennsteig. Het werd voor het eerst genoemd in de 14e eeuw door de graven van Henneberg.

De gemeente bestaat uit zes dorpen: Floh, Seligenthal (met het gehucht Atzerode), Hohleborn, Kleinschmalkalden, Schnellbach (met het gehucht Nesselhof) en Struth-Helmershof.

Floh-Seligenthal lag aan de spoorlijn Schmalkalden-Brotterrode, die in 1996 stiulgelegd werd, maar die nu omgebouwd is tot het lange afstand fietspad: Mommelstein Bahnradweg.

Direct aan de Rennsteig vindt u nog twee bijzondere bezienswaardigheden in het Thüringer Woud.

Bezienswaardigheden

De Ebertswiese is een van de meest indrukwekkende bergweiden in het Thüringer Woud. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan bloemen, waaronder verschillende soorten wilde orchideeën en ranonkels (Trollius europaeus),vooral in het voorjaar en de zomer is het een lust voor het oog.

Bergmeer Ebertswiese - op slechts een paar honderd meter afstand - is een smaragdgroen bergmee omlijst door  rotswanden tot wel 30 meter hoog. Het meer, is ontstaan ​​door het exploiteren vande steengroeve "Spittergrund" , en het biedt de perfecte setting om uit te rusten na een wandeling, een fietstocht of voor een picknick met het hele gezin.

Uitkijkpunt "Spittergrund" geeft een panoramisch uitzicht op de steengroeve van bovenaf.

Spitterfall is met 20 meter hoogte de hoogste natuurlijke waterval van het Thüinger Wald.

Wandelroutes

Rennsteig komt door deze gemeente en vlak langs de Ebertswiese

Fietsroutes

Mommelstein Bahnradweg ca 30 km van de Rennsteig naar de Werra

Toeristen informatie

Gemeindeverwaltung Floh-Seligenthal, Bahnhofstraße 4, 98593 Floh-Seligenthal

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven