Thüringen Kleinood van Duitsland

Thüringen is door zijn toeristische, sociale en culturele rijkdommen het ware kleinood onder de Duitse deelstaten. In een klein gebied vindt u hier een mengeling van natuur en cultuur die ongekend is. De ideale basis voor elk soort vakantie.

Uit Thüringen stammen vele grote componisten, beeldende kunstenaars, denkers en wetenschappers die de Duitse zowel als de West-Europese cultuur, in hoge mate beïnvloed en zelfs gevormd hebben. Niet voor niets vindt u hier vlak bij elkaar vier plaatsen van de UNESCO werelderfgoedlijst » en twee UNESCO biosferen reservaten.

Thüringen is geen land dat u kunt gaan bezichtigen. Thüringen moet u gaan bereizen en beleven. Wanneer u daarin opgaat zult u merken steeds opnieuw tot Thüringen aangetrokken te worden om elke keer weer nieuwe ontdekkingen te doen en u te voeden vanuit een eeuwen oude sociaal-culturele bron.

Zo vergaat het in ieder geval de auteur van deze website. Thüringen was eerst interessant genoeg om er te gaan wonen. Na er jaren gewoond te hebben en vele Nederlandse gasten verhaald te hebben over de rijke geschiedenis en cultuur van Thüringen is het tijd deze informatie te structureren en in de vorm van een online reisgids voor Thüringen aan een breed publiek te openbaren.

Kaart van Thüringen

 

Ga naar boven