Bad Langensalza

Sinds de ontdekking van zwavelbronnen in 1811 begon de ontwikkeling van Bad Langensalza tot kuuroord. Naast geneeskrachtig zwavelwater is er sinds midden 1990-er jaren wordt ook in de Friederiken Therme geneeskrachtige drinkwater en zoutwater opgepompt.

Bad Langensalza ligt in het Thüringer bekken, een vruchtbare laagland gebied in midden Thüringen. De rivier de Salza stroomt door de stad en twee kilometer ten oosten van de stad mondt deze in de Unstrut uit. Bad Langensalza is omgeven door het Thüringer Wald in het Zuiden, de Harz in het Noorden en laaggebergte in het Westen. Als gevolg van deze ligging is het klimaat in Bad Langensalza naar verhouding mild en met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van ongeveer 500 mm zeer droog.

Bad Langensalza is een historisch belangrijke stad en heeft een mooie oude binnenstad en tien verschillende thema tuinen en parken, een stadsmuseum en traditionele feesten. Andere bezienswaardigheden zijn het verder weg gelegen Nationale Park Hainich met het boomkronenpad, en de steden Eisenach en Mühlhausen.

Bad Langensalza bestaat uit de stad zelf en 13 dorpen: Ufhoven, Aschara, Eckardtsleben, Großwelsbach, Grumbach, Henningsleben, Illeben, Merxleben, Nägelstedt, Thamsbrück, Waldstedt, Wiegleben en Zimmern. Samen hebben deze ca. 17.500 inwoners.

Bezienswaardigheden

Stadtmuseum in het Augustinerklooster

Apothekenmuseum in Haus Rosenthal een van de oudste gebouwen in de stad

Stadsburcht Schloss Dryburg uit ca. 1200

Rozenmuseum met rozentuinen, Arboretum, Magnoliengarten,  Travertingarten en de Japanse tuin Kofuko no Niwa (Tuin der gelukszaligheid) met het authentieke Japanse Theehaus "Sei Sen An"

 

Wandelroutes

Hainichlandweg rondwandelweg 8 dagen, start en eindigt inde stad

Lutherweg van Craula naar Gierstädt  komt door Bad Langensalza

 

Fietsroutes

Unstrut-Radweg

 

Toeristen informatie

Bei der Marktkirche 11, 99947 Bad Langensalza, Tel.: 03603/834424

 

Verkeer en vervoer

Er is geen aansluiting aan de autosnelwegen. De stad ligt aan de B84 Eisenach – Sondershausen en de B176 die weer aansluit op de B4 naar Erfurt.

De stad is per spoor aangesloten op het traject Gotha-Leinefelde en een spoor naar Erfurt

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven