Thüringer Städtekette Thüringer Stedenband Fietsvakantie Hier fietst u als een vorst over Via Regia - de route van koningen en keizers - in de sporen van Duitse beroemdheden zoals Bach, Luther, Goethe en Schiller. Lengte: 259 km, Etappes: 6, Type: Lijnfietsreis, Zwaarte: licht-gemiddeld

Reis in het kort

De Thüringer Stedenband Fietsroute (Thüringer Städtekett) volgt bij benadering de Via Regia langs de historisch steden vol geschiedenis en culturele bezienswaardigheden: Eisenach, Gotha, Erfurt, Weimar, Jena, Gera en Altenburg. U fietst u door afwisselende natuur en cultuurlandschap en door parken en tuinen van de historische levendige stadscentra. Deze combinatie van natuur en cultuur maakt deze fietsreis tot de perfecte bestemming voor alle fietsers die Duitsland beter willen leren kennen. De Thüringer Stedenband is misschien wel de mooiste fietsreis van Duitsland.
Het is mogelijk de reis uit te breiden met een zesde etappe van 60 km naar Leipzig.

De route begint in Eisenach met het prachtige kasteel de Wartburg. De dagafstanden zijn zo gekozen dat er tijd is voor ontspanning en bezichtiging van culturele erfgoed plaatsen.

 

 

Bewegwijzering

Het Thüringer Stedenband fietspad is gemarkeerd met dit bord waar zo nodig ook nog een pijl op staat.

 

Aangrenzende routes

Werra Fietspad kruist bij Eisenach

J.S. Bach fietsroute rondtour bij Wechmar

Gertal Fietspad kruist bij Erfurt

Ilmtal Fietspad kruist bij Weimar

Saale Fietspad kruist bij Jena

Elsterradweg kruist bij Greiz

 

Bezienswaardigheden aan de route

Eisenach

Wechmar

Gotha

Erfurt

Weimar

Jena

Gera

Altenburg

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven