Wintersport in Thüringen

Het Thüringer Wald nodigt zijn gasten uit op honderden kilometers langlauf loipen en meer dan 30 skiliften en pistes. U vindt er alles van skispringschansen, bobslee banen, sneeuwschoenwandelen tot en met arrenslede tochten en sledehonden tochten en wedstrijden.

.be

Gemiddeld ligt er negentig dagen per jaar voldoende sneeuw op het Thüringer Wald om wintersporten te bedrijven. Dit is op het westelijke Thüringer Wald wat minder dan verder oostwaarts. De langlaufski is het traditionele winterse vervoermiddel van de Thüringer Walder. De Rennsteig wandelweg wordt grotendeels als dubbele loipe gespoord.

Het wintersportcentrum Oberhof met zijn Rennsteig-arena, biatlonstadion, wedstrijd rodelbaan en skispringschansen, was al in de DDR-tijd het "mekka van de biatlon sport" en is dat nog steeds. Ook gasten kunnen hier bobsleeritten meemaken, biathlonschieten en rodelen. Of in de Skisporthal Oberhof gaan langlaufen op een interessant parcours dat 2 km lang is en ook de afdalingen en stijgingen van het natuurlijke landschap biedt.

Wandelaars kunnen genieten van het sprookjesachtige winterlandschap op geprepareerde wandelpaden bijvoorbeeld rond Masserberg. Of met sneeuwschoenen in de stilte van de ongerepte natuur genieten, daar waar de andere wintersporters niet meer komen. Er is een sneeuwschoenverhuur in Langenbach bij Schleusingen. Rond Langenbach hebben zij sneeuwschoenroutes uitgezet. Er worden ook sneeuwschoen wandel-introducties en tochten met gids vanuit Langenbach georganiseerd. Kijk hoe dat gaat op onderstaande video

 

Wintersport Aanbiedingen

https://www.wandelvakantie-duitsland.de/ Sneeuwschoenwandelen
Ontdek de rust en stilte van ongerepte sneeuwlandschappen in het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. Met of zonder overnachting. Begeleide tochten van een halve of een hele dag. Groepswandelweek met gids en individuele boekingen.

 

Ga naar boven