Werra Radweg Werra Radweg biedt van de bron nabij de Rennsteig tot aan de monding in de Weser veel variatie: prachtige natuur, bloemrijke weiden, trotse kastelen, vakwerkhuizen in kleurrijke stadjes met veel cultuur. Lengte: 300 km, Etappes: 6, Type: Lijnfietsreis, Zwaarte: licht-gemiddeld

Reis in het kort

De 200 km lange Werra fietsroute begint in Thüringen bij de twee bronnen bij de Rennsteig in het Thüringer Woud. Vandaar daalt het pad vlot het Thüringer Wald gebergte af, via Eisfeld naar Hildburghausen, lang Kloster Veßra en det theaterstad Meiningen. De volgende etappe gaat via Bad Salzungen naar Eisenach met de indrukwekkende Wartburg. Hier laat u het middelgebergte achter u en gaat via Creuzburg het natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werra in. Een gebied met een ongewone rijkdom aan orchideeën en steeds meer langs trotse kastelen en kloosters. De Werra Radweg eindigt bij Hannoversch Münden waar de Werra samen komt met de Fulda en Weser gaat heten. Het fietspad is geschikt voor families, sport en natuurliefhebbers en toerfietsers.

De route begint in Fehrenbach bij Masserberg. De dagafstanden zijn zo gekozen dat er tijd is voor ontspanning en bezichtiging van bezienswaardigheden en plaatsen.

Bewegwijzering

Het Werradal Fietspad is in beide richtingen gemarkeerd met dit bord .

 

Aangrenzende routes

Rennsteig-Radwanderweg

Mommelstein-Radwanderweg kruist bij Wernshausen nabij Schmalkalden

Thüringer Stadenband start in Eisenach

Hercules Radweg in Eisenach

Tannhäuser Radwanderweg

 

Bezienswaardige plaatsen aan de route

Masserberg

Eisfeld

Hildburghausen

Themar en Kloster Veßra

Theaterstad Meiningen

Schmalkalden

Eisenach

Wartburg

Natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werra

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven