Schwarzatal Panoramaweg Schwarzatal Panoramaweg loopt van het kastelengebied aan de monding van de bergrivier de Schwarza naar de bron vlak bij de Rennsteig op het Thüringer Wald en door een gebied vol wilde  en geneeskrachtige kruiden.
Lengte: 136 km, Wandelduur: 39 uur, Etappes: 7, Type: Rondwandelreis, Zwaarte: gemiddeld

Reis in het kort

De reis start in de Rudolstadt aan de Saale vlakbij de monding van de Schwarza die een van de mooiste bergrivieren van Duitsland is.. Het pad loopt soms langs de rivier en dan weer over uitzichtrijke heuvels en bergen door dichte bossen en gevarieerd landschap dat de bakermat was van rondtrekkende apotheken die hier hun kruiden en geneeskrachtige planten verzamelden. Dit is is ook de geboortegrond van de beroemde pedagoog Fröbel. In de omgeving van de bron wandelt u een dag in het Natuurpark Thüringer Wald en door een klein stukje van het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald.

Deze reis laat de mooiste natuurplekjes en de mooiste uitzichtpunten van deze omgeving. De routes zijn op kaart, als wandelbeschrijving, als GPS track en in een App beschikbaar.

Bewegwijzering

De route wordt gemarkeerd met een wit veld met daarin een rode driehoek met een gestileerde S erop. Op wegwijzers - meestal groen – staat de naam Schwarzatal Panoramaweg en soms ook de rode driehoek.

Alle dagwandelingen hebben GPS-tracks in gpx formaat voor de GPS-ontvanger of de wandel-app die de organisatoren aanbevelen.

 

Aangrenzende routes

De Rennsteig

UNESCO Natuurreservaat Rondwandelreis

Werra Burgensteig

 

Bezienswaardigheden

Slot Schwarzburg

Oberweißbacher Bergbahn met stijgingspercentage van 25% het steilste kabelspoor ter wereld.

Fröbel's geboortehuis in Oberweissbach en de Fröbel toren

Pompwaterkrachtcentrale Goldisthal

Scheibe-Alsbach met bijzondere bouwwerken

Waterscheidingspunt 'Drei Strom Stein' bij Friedrichshöhe

Uitzichtpunt voor het Masserberger raadhuis

Großbreitenbach 'Kloßpressenmuseum' en een kruidentuin

Barigauer Höhe met uitkijktoren

Bij de plaatsen aan de route is nog veel meer te ontdekken.

 

Plaatsen aan deze route

Rudolstadt, Schwarzburg, Sitzendorf, Unterweißbach, Oberweißbach, Cursdorf, Scheibe-Alsbach, Limbach, Friedriechshöhe, Goldisthal, Masserberg, Altenfeld, Großbreitenbach, Mellenbach-Glasbach, Oberhain, Bad Blankenburg,

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven