Werra
De Werra is de meest oostelijke en tevens langste bronrivier van de Wezer. De rivier ontspringt in het Thüringer Wald en verenigt zich na 292 km bij Hann. Münden met de Fulda en gaat daar Weser heten.
De bron van de Werra bevindt zich aan de zuidkant van de Eselsberg, een berg op de overgang van Thüringer Wald naar Thüringer Schiffergebirge (Leisteengebergte) bij Fehrenbach stadsdeel van Masserberg. Iets zuidoostelijker bevindt zich op de flanken van de Blessberg de bron van de Saar, die vroeger ook erkend wilde worden als bron van de Werra. Een geoppolitiek knoop die door de toenmalige DDR-regering is doorgehakt ten gunste van de bron bij Fehrenbach.
De Werra stroomt in hoofdzaak in noordwestelijke richting en scheidt daarbij het Thüringer Woud in het noordoosten van de Rhön in het zuidwesten.
De Werra-vallei is vol geschiedenis. Het biedt pittoreske plaatsen met veel vakwerkhuizen en talloze kastelen, kunst en cultuur in Eisenach, Meiningen en Hildburghausen, ontspanning in de kuuroorden Bad Salzungen en Bad Sooden. Tussen Dorndorf en Heringen is het een "zoutlandschap", en langs de kersenstad Witzenhausen en komt hij aan in Hann. Münden, waar Werra en Fulda samensmelten tot Weser.
Andere kleinere plaatsen zijn Eisfeld, Themar, Schmalkalden stadsdeel Wasungen, Wernshausen, Breitungen, Walldorf, Vacha, Philipstal, Heringen, Berka, Gerstungen, Creuzburg, Mihla en Treffurt.
Aan de Werra liggen ook kleine vestingstadjes en weerkerken.
Wandelroutes
Werra-Burgensteig X5 van Fehrenbach - Hann.Münden, 350 km
Rennsteig van Hörschel - Blankenstein
Fietsroutes
Werradal Fietspad (Werraradweg) van Fehrenbach - Hann.Münden, 306 km
Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen
Er zijn nog geen bijdragen in deze rubriek.