Toeristische Highlights

Wanneer u maar kort in Thüringen kunt zijn en zich dus beperken moet in wat u kunt zien, dan is hier een kort overzicht van de toeristische highlights van Thüringen.

Drie nieuwe kwaliteitswandelpaden

Thüringen 5 september 2009. Vandaag hebben drie Thüringer wandelpaden het Kwaliteitspad certifikaat van 'Wanderbares Deutschland' ontvangen. De uitreiking van de certificaten vond plaats op de Tour Natur beurs in Düsseldorf.

Natuurparkpad Leine Werra, 98 km, 5 etappes.
Van Heiligenstadt aan de Leine naar Creuzburg aan de Werra, doorkruist dit wandelpad het Natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werra, door dorpjes, historische gebouwen en loofbossen met prachtige uitzichten.

Panoramapad Schwarzatal,  136 km, 8 etappes.
Het pad is een rondwandeling over romantische wegen en paden van de bron van de Schwarza, aan de Rennsteig », tot de monding in de Saale bij Rudolstadt.
Lees meer over het Panoramapad Schwarzatal »

Talsperrenweg Zeulenroda,  25 km, 1 etappe.
Dit is een wandelroute rondom het stuwmeer Zeulenroda dat in de rivier de Weida aangelegd is.

Meer over de gecertificerde wandelpaden in Thüringen leest u hier »

Last Minute Aanbiedingen


Wandelen in een Groep met Gids Wandelen in een groep met Gids in het midden Thüringer Wald.
Ontdek de mooiste plekjes, de fraaiste vergezichten en unieke biotopen met zeldzame vlinders, vogels en planten. Wildobservatie. Groepsgrootte maximaal 14 wandelaars. Tot 6 uur per dag wandelen door dit fraaie gebergte.
Groepswandelweek in mei/juni »


Landferienhaus Linde Landferienhaus Linde - Wandelhotel in het Thüringer Wald Last Minutes
Aan de bosrand in een stil dalletje gelegen object met vakantie appartementen en pensionkamers en suites. Zonzijde ligging, sauna, terrassen en zonneweiden, internet, eigen wandelingen en fietsroutes, stations- en wandeltransfer van kleine groepen. Naar de website »


 

wandelvakantie.de

Reisgids voor het Thüringer Wald - Thüringen


Op deze website wordt een reisgids voor het Thüringer Wald en Thüringen ontwikkeld, onder redactie van een Nederlandse ondernemer die zelf in Thüringen woont. Thüringen is een geliefd vakantieland bij Nederlanders. Deze reisgids is een initiatief dat ontstaan is omdat een gedrukte reisgids voor dit gebied niet bestaat en uitgevers geen markt zien een goede gids te laten vertalen. Lees verder »

Ga naar boven