Wandelvakantie

Voor een wandelvakantie in Duitsland zijn Thüringen en het Thüringer Wald het neusje van de zalm. Er zijn 16.000 km bewegwijzerde wandelpaden en nog veel meer interessante paden zonder bewegwijzering.

Duitsland besteed veel zorg aan zijn wandelpaden. Het Duitse Wanderinstitut heeft in samenwerking met het Wanderverband vele wandelroutes getest en er ook kwalificaties aan ontleend. Er zijn kwaliteitswandelpaden (‘Qualitätswanderwege’) en Premie wandelpaden (‘Premium Wanderwege’). 

Deze certificatie houdt zeker niet in dat wandelroutes die niet een van deze certificaten hebben minder mooi of slechter bewegwijzerd zouden zijn. Integendeel zelfs. Ze zijn vaak rustiger, meer natuurgericht en de gemeente of het district waar ze onder vallen heeft gewoon niet de moeite en vooral het geld geïnvesteerd om de wandelroute te laten certificeren.

 

Rennsteig De Rennsteig Duitsland's oudste en bekendste wandelroute die over de kam van het Thüringer Wald loopt van Hörschel bij Eisenach naar Blankenstein aan de Saale.
Lengte: 169 km, Wandelduur: 48 uur, Etappes: 6 tot 10. 

 

wandelvakantie.de

Ga naar boven